Ontvang waardevolle kneedtips uit de eerste hand!
Maak voortaan soepel deeg in een handomdraai!
Met jouw handen en goede zin duik je in warm zacht deeg!
Marije, jouw broodbakdocent
Mijn naam is Marije Hanna Berghuis. In De Broodbakschool neem ik je stap-voor-stap mee in het ambacht van zelf brood bakken. Op een heldere en laagdrempelige manier ontdek jij de fijne kneepjes van het bakkersvak!
Ik leerde pas écht goed brood bakken door mee te lopen bij Meesterbakker Robèrt van Beckhoven, Levine van Doorne, Edwin Klaasen en vele andere professionele bakkers. Die kennis en vaardigheden geef ik met veel enthousiasme aan jou door.
In mijn broodbakschool ervaar je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf brood te bakken; echt iedereen het leren. Je hoeft echt geen doorgewinterde bakker te zijn om zelf brood te kunnen maken dat fantastisch smaakt.
Duizenden thuisbakkers gingen je voor. Doe je mee?
E-book + Video
Goed luchtig brood begint bij goed ontwikkeld brooddeeg.
Kneden is één van de essentiële stappen.
Veel thuisbakkers hebben geen idee hoe je brooddeeg moet kneden.
Ik zie het vaak tijdens mijn workshops.
Sommige deelnemers aaien, duwen of prikken in het deeg.
En gaan er lekker mee friemelen.
Dat is een lekker gevoel, maar je bakt er geen beter brood mee.
Ook zijn veel cursisten verbaasd over de kneedtijd.
Het duurt namelijk veel langer dan je denkt (of wilt).
In deze online special neem ik je mee in de wereld van het kneden van deeg.
En deel al mijn fijne kneepjes met jou!
Zodat jij straks in een handomdraai soepel deeg kneedt!
Waar wacht je nog op?!
Mies Wilbrink
Culiefhebber
Geweldig leuk geschreven met hier en daar humor. Zo leuk om te lezen! Mooie video's waarin ook weer Marije's enthousiasme te zien is.
Ik vond het heel prettig om te bekijken. Ze legt alles duidelijk uit en je krijgt zin om een brood te gaan bakken!!!
E-book + Video
In deze special neem ik je mee in de wereld van het kneden van deeg. Is het broodnodig of eigenlijk overbodig?
Stap 1
Veel thuisbakkers kijken er reikhalzend naar uit.
Het moment waarop ze eindelijk met hun handen in het deeg duiken.
Het gevoel van warm zacht deeg tussen je vingers is echt hemels!
Eenmaal aan het kneden rijzen er allerlei vragen:
🤷🏻♀️ Doe ik het wel goed?
🤷🏻♂️ Hoe lang moet ik kneden?
🤷🏻 Wat een plakkerig deeg, moet er geen bloem bij?
Op alle nijpende vragen krijg je antwoord.
Voortaan soepel deeg kneden in een handomdraai?
Stap 2
Er zijn heel veel verschillende technieken om te kneden.
Iedere bakker waar ik les van had deed het nét weer even anders.
Met één hand of met twee. Rechtdoor, linksom draaien of rechtsom.
Ik heb het allemaal gezien.
In de online broodbakschool ontdek je mijn methode om in een handomdraai soepel deeg te kneden. Bekijk het lesmateriaal wanneer en zo vaak je maar wilt! Zonder irritante reclames. Handig hè?
Ervaringen
"De uitleg is helder en de begeleiding warm en hartelijk. Het maakproces is ook fantastisch, alles op de hand!"
Loes Meijer
"Duidelijke beschrijving, aangevuld met filmpjes waarin broodbakkersgeheimen worden gedeeld. Marije doet er alles aan om van jouw broodbakervaring een succes te maken! TOP!"
Benedicte Vandendriessche
"Ik bak al jaren brood, met Marije's tips is het voor het eerst goed gelukt!
Echt heel fijn!"
Sjoerd Dijkstra
Wat andere thuisbakkers me schreven...
Ik heb nog nooit met succes brood gebakken, Is de Kunst van het Kneden dan wel geschikt voor mij?
Ja, dit is onmisbare basiskennis voor elke thuisbakker die met succes luchtig brood wil bakken. Het e-book en de video zijn speciaal samengesteld voor thuisbakkers zoals jij. Je hoeft geen voorkennis te hebben of bakervaring om ermee aan de slag te gaan.
Ik ben een ervaren thuisbakker, heb ik dan wel iets aan de Kunst van het Kneden?
Zeker! Ervaren thuisbakkers schrijven me dat ze veel gehad hebben aan mijn tips, tricks en tutorials. Niet om op te scheppen, maar ik weet uit ervaring dat je nieuwe kennis en/of vaardigheden zult ontdekken. Deze kneedkennis is onmisbaar voor elke thuisbakker.
Is de Kunst van het Kneden een complete broodbakcursus?
Nee, de Kunst van het Kneden is een e-book plus een video. Je ontvangt direct toegang tot De Broodbakschool waar alles voor je klaar staat. Voor wie een stapje verder wil gaan en meer wil weten over brood bakken zijn er aansluitend diverse broodcursussen te volgen.
Heb ik speciale machines nodig om te kneden?
Nee, je hebt geen machines nodig, alles is met je handen te doen. Maar als je een (broodbak-)machine hebt dan kun je die wel gebruiken. Want waarom zou je die laten verstoffen? Je ontdekt hoe je die in kan zetten en waar je op moet letten. Wel zo handig toch?
Ik eet geen gluten, heb ik dan wel iets aan de Kunst van het Kneden?
Deze special gaat over kneden. Dat is niet van toepassing op glutenvrij deeg. Wel zijn er glutenvrije broodcursussen die speciaal voor jou samengesteld zijn.
Hoe krijg ik toegang tot De Broodbakschool?
Je ontvangt een mail met daarin de instructies met DIRECT toegang tot de Kunst van het Kneden. Zodat jij direct aan de slag kunt of het later nog eens wil nalezen. Al het lesmateriaal is het hele jaar door en 24 uur per dag te bereiken in De Broodbakschool. En ik ben er ook, elke dag! Gezellig hè?
Hoe vaak kan ik het lesmateriaal bekijken?
Zo vaak en wanneer je maar wilt, De Broodbakschool is alle dagen open. Het lesmateriaal blijft altijd voor jou beschikbaar, zodat je op elk moment aan de slag kan gaan. Alles overzichtelijk bij elkaar in De Broodbakschool.
Waar wacht je nog op?!